вівторок, 5 лютого 2019 р.

День Безпечного Інтернету 2019

             Щороку кожного вівторка другого тижня лютого у світі згадують про важливість безпеки в Інтернеті. Цей день започаткували ще у 2004 році та відзначають сьогодні у понад ста країнах.
Ось декілька правил поведінки в Інтернеті:
1.Встановити на свій комп'ютер необхідний захист - антивірусне програмне забезпечення. Регулярно оновлювати його і не відключати, адже вірус може потрапити туди будь-якої миті.
2.Намагатися не розміщувати в мережі особисту інформацію (ім'я, адресу, телефони тощо).
3.Не відповідати на спам.
4.Не зберігати свої паролі на комп'ютері. Краще використовувати для цього зовнішні носії.
5.Не відкривати файли або програми, які надійшли з невідомої адреси (найчастіше у них віруси).
6.Якщо зі знайомої адреси прийшли підозрілі повідомлення - не відповідати (ці сторінки можуть бути зламані шахраями).
7.Використовувати лише надійні паролі для доступу до різних ресурсів. Не користуватися однаковими, нехай навіть складними, паролями для кількох сайтів. До речі, на офіційному сайті кіберполіції України можна згенерувати надійний пароль. 
8. Спілкуватися у віртуальному просторі з тими, хто знайомий у реальному житті. Адже співрозмовник по іншу сторону монітора може бути не тим, за кого себе видає і мати зовсім не добрі наміри.
9. Не забувати, що Інтернет може викликати залежність.
                        5 лютого з нагоди Дня Безпечного Інтернету 2019 під гаслом «Разом за найкращий Інтернет!» учні 11 класу приєдналися до онлайн-уроку на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні (за сприяння Кіберполіції України  та компанії ERC та підтримки Інституту модернізації змісту освіти).


Немає коментарів:

Дописати коментар